Sponsors

In mei 2022 werd de educatieruimte bij Molen Johanna Huijbergen geopend. We ontvangen geregeld (groepen) bezoekers en er ontstond grote behoefte aan een bezoekersruimte incl. sanitaire voorzieningen. De gemeente Woensdrecht verstrekte hiervoor een flinke subsidie. Maar niet genoeg om alles wat er nodig was te bouwen en aan te schaffen. Wij wilden bezoekers op een nette manier kunnen ontvangen. Vrijwilligers hebben door zelfwerkzaamheid veel arbeidskosten bespaard. Daarnaast waren er verscheidene gulle gevers die ons hebben geholpen de inrichting zo voordelig mogelijk te verwezenlijken. Er is geld nodig voor de exploitatie en om de jaarlijkse activiteiten voort te kunnen zetten. Bovendien willen we uitbreiden met vergader- en excursiemogelijkheden voor bedrijven en verenigingen.

U kunt ons op drie manieren helpen:

1. Eenmalige schenking

Wij zoeken bedrijven, instellingen en personen die ons éénmalig een schenking willen doen om het geheel aan te kleden. U kunt een bedrag naar keuze overmaken op bankrekening NL72RABO0338350764 t.n.v. Stichting Molen Johanna Huijbergen. Vergeet niet uw naam, de naam van uw bedrijf of instelling te vermelden en het adres. In de omschrijving s.v.p. vermelden “eenmalige schenking”. Als u dit goedvindt plaatsen wij uw naam of bedrijfsnaam en/of een logo op een sponsorbord in onze ontvangstruimte. Vermelding op de website is tevens mogelijk. Een mailtje hierover kunt u sturen naar ons mailadres info@molenjohannahuijbergen.nl

2. Club van 50

Daarnaast wordt een belangrijke rol weggelegd zijn voor de “Club van 50” sponsoren. Dit zijn bedrijven, instellingen of personen die onze stichting een warm hart toedragen en die jaarlijks €50,- bijdragen. De “Club van 50” ondersteunt waar mogelijk de stichting en draagt dit ook uit. U kunt €50,- overmaken op het hierboven genoemde bankrekeningnummer o.v.v. “Club van 50”. Ook graag uw naam, de naam van uw bedrijf of instelling en adresgegevens.

Voor deze club komt in de educatieve ruimte een afzonderlijk sponsorbord, “Club van 50”, waarop indien gewenst uw naam, bedrijfsnaam en/of een logo. Een mailtje naar info@molenjohannahuijbergen.nl is voldoende om dit te regelen.

3. Vriend van de molen

“Vrienden van de molen” helpen door €15,- per jaar bij te dragen. U kunt €15,- overmaken op bovengenoemd rekeningnummer o.v.v. “Vriend van de molen”. Ook graag uw naam, naam van uw bedrijf of instelling en adresgegevens.

De Stichting Molen Johanna kan een factuur verstrekken en natuurlijk een meerjarig contract verzorgen (b.v. t.b.v. fiscale zaken). Stichting Molen Johanna Huijbergen heeft de ANBI status: 859365815.

Alle donateurs ontvangen een uitnodiging voor een Vriendendag, want Vrienden mogen we alle gulle gevers zeker noemen.

Hoe zullen wij uw schenking besteden

Na enkele jaren stilstand, bij gebrek aan een molenaar, beheert sinds 1 januari 20219 Stichting Molen Johanna Huijbergen de molen en zet ze de molen op verschillende manieren op de kaart. De molen draait nu weer regelmatig, er komen groepen volwassenen en ook kinderen op bezoek. Dit laatste is erg belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst. Scholen, Dorpsplatform en bijvoorbeeld het Natuurpodium in Bergen op Zoom werken met de Stichting samen om kinderen begrippen als duurzaamheid en biodiversiteit bij te brengen en, niet in de laatste plaats, te laten zien waar hun boterhammen vandaan komen.

Heemkundekring De Wilhelmiet verzorgt jaarlijks in oktober een tentoonstelling in het educatiegebouw. Tevens zijn er lezingen van de Partners in Cultuur.

Ook anderen kunnen, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de educatieruimte. Voorzieningen: keuken, toiletten (waarvan één voor minder validen), een zaal waarin 50 zitplaatsen, een terras en een (heem)tuin.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan een molen niet draaien en bezoek ontvangen. Het is heel leuk om in en om de molen te werken en wij zoeken daar vrijwilligers voor.

De Molenstichting Noord-Brabant organiseert cursussen voor vrijwilligers. Bij voldoende deelname komt men zelfs naar Huijbergen om de cursus te verzorgen.

Vrijwilligers zijn betrokken bij:

Als u belangstelling hebt voor dit vrijwilligerswerk neem dan contact op met Theo Sanders, voorzitter van de Molenstichting Johanna, telefoon 0615321389 of stuur een bericht per email.

Molenproducten

Onze molenaar Judo Goris en voorzitter Theo Sanders malen het graan, de basis voor onze meelproducten, met de Johanna.
Woensdag- en donderdagochtend zijn er altijd vrijwilligers die u aan meelproducten kunnen helpen. Op de eerste zondag in de maand van 13.00 tot 17.00 uur zijn er ook vrijwilligers aanwezig.
Diverse mixen zijn te koop: voor tarwebrood, pannenkoeken, appeltaart, speculaas, kruidnoten, spritskoek, oliebollen, het donkerbruine Wilhemietenbrood en molenbrood naar het recept van de bakker in Wouwse Plantage.

Onze sponsoren